Albin Johnsén

Artisten och låtskrivaren Albin Johnsén är aktuell med nytt album 2018 och planerar turné under sommaren

Albin har tidigare delat med sig av sina innersta tankar som så väl krönikör, föreläsare och framförallt genom sina låttexter. Förutom att göra bejublade spelningar på landets stora scener planerar Albin även nya koncept under 2018, där text och personliga erfarenheter står i fokus.

I låten “Para:diset” skriver han om resan från barndomsdröm till en vuxen verklighet. Om baksidan av framgång och extrem uppmärksamhet. Om ett uppvaknande och om kampen att hitta tillbaka till drömmen, en kamp utan genvägar.

Men med känslan av tomhet och ångest i bagaget så lär man sig också att uppskatta både livets egentliga framgångar samt resan dit.
I låtar som “Flyg” och “Tack För Idag” hyllar han personer som fanns där när han behövde det som mest och det nya kapitlet i sitt liv som artist och människa.

Albin slog igenom 2014 med superhiten ”Din Soldat” som bl.a blev årets mest spelade låt på Spotify. Albin släppte senare albumet ”Dyra tårar”, turnerade Sverige runt och sedan dess har hans musik på Spotify lyssnats på över 90 miljoner gånger.

Under 2017 har Albin släppt ny musik från kommande albumet som väntas 2018, däribland ”Tack För Idag”, ”Flyg” och ”Om Du Bara Visste” tillsammans med stjärnskottet Julia Adams.