Ambivalensen

Norrlandsduon Ambivalensen består av Sandra Eberskoug (Östersund) och Joel Rönnbäck (Luleå). Bandet föddes hösten 2013 i en KTH-studentkorridor där Sandra och Joel hade lyckats mygla till sig boende trots att ingen av dem studerade. Joel råkade höra Sandra sjunga och bad henne att lägga sång på ett av hans projekt vilket ledde till ett möte på Cafe String på Södermalm där de satte sig med ett anteckningsblock för att ta över hela världen.

Det tog ett år av arbete innan deras självbetitlade EP, Ambivalensen, såg dagens ljus. EP:n skrevs, producerades och mixades av bandmedlemmarna i ett vardagsrum på Bondegatan. Det genreöverskridande soundet intresserade både media och producenter, bl.a. Random Bastard-producenten Imchibeat som 2015 inledde ett samarbete med bandet. Imchibeat arbetade vid tidpunkten med Promoe (Looptroop-Rockers) som även han fattade tycke för bandets musik och ett distansprojekt påbörjades mellan de tre parterna. Det skickade beats och inspelningar mellan varandra tills att singeln, ”Jag dog”, växt fram. Det var först efter att låten var utgiven som artisterna träffade varandra för första gången i verkliga livet. ”Jag dog” blev startskottet för ett lyckat samarbete där lead-sångerskan, Sandra, vid sidan av Ambivalensen numera turnerar som vokalist med Promoe.

Efter deras singel “Allt för mig” som släpptes i augusti 2017 har de haft full rulle att supporta Den Svenska Björnstammen på deras konserter. De har även hunnit släppa låtarna “Svävar”, “Ratata” och “Holiday” sedan dess. Singeln ”Aurora” som släpptes under våren 2019 är en låt som är gjuten i Ambivalensens tydliga formar. Det är ett hav av väl valda toner med elektroniska nyanser, som mitt i allt blandas upp med en vackert släpande sånginsats med förtecken som andas rap.

 

Upcoming gigs

Ambivalensen på Spotify