Andreas Wijk

Multitalangen Andreas Wijk är en av Sveriges största influencers. Han modellar åt de stora modehusen och är aktuell med sin singel Peace 佑 piəɔə” som släpptes den 15 februari 2019. 

Musikkarriären drog igång för sju år sedan när Andreas pluggade musik och började lägga upp covers på Youtube. Med flera miljoner visningar på sina tolkningar som bland annat “Wonderchild” började såklart skivbolagen visa intresse. När han var 18 år signade han ett musikkontrakt med ett majorbolag i USA. Han hade aldrig varit där och blev ensam satt på ett flyg till Los Angeles insåld med den amerikanska drömmen om att bli en stor artist. Andreas trodde på allt som utlovades en inget blev som sagts och projektet blev åsidosatt. För att få utlopp för sin kreativitet byggde han under tiden en karriär som Sveriges största (och första) manlige influencer när det kommer till mode.

Avtalet med skivbolaget är efter 6 år äntligen klippt och Andreas är redo att släppa lös alla musikaliska projekt som han på egen hand har jobbat på under dessa år. Multitalangen har levererat stort under 2018 med flera singelsläpp och ett debutalbum. Musiken har tagits emot otroligt väl och har uppnått över 1.3 miljoner streams på Spotify.

Nya singeln “Peace 佑 piəɔə” vittnar om hur långt Andreas talang stäcker sig och han berättar själv om hur låten kom till:

Jag skrev Peace på 45 minuter. När jag gick ut ur studion den eftermiddagen i januari, så lät den första demon i princip likadan som versionen som nu finns på Spotify. Det känns overkligt att släppa musik så nära min kreativa process, men det får mig verkligen att känna hur min publik får vara med i varje steg jag tar

“There’s a sort of new kid on the block; His name is Andreas Wijk.” – Grungecake

“Liar is a moody and atmospheric r&b slow-jam with an ice cold layer of cool sheen over the top of it. With Wijk’s vocal matching the tone of the song perfectly.” -Scandipop