Andreas Wijk

Musikkarriären drog igång för sju år sedan när Andreas pluggade musik och började lägga upp covers på Youtube. Med flera miljoner visningar på sina tolkningar som bland annat “Wonderchild” började såklart skivbolagen visa intresse. Det hela resulterade i ett kontrakt med ett majorbolag i USA som av olika anledningar gjorde det omöjligt för honom att släppa musik. För att få utlopp för sin kreativitet byggde han under tiden en karriär som Sveriges största (och första) manlige influencer när det kommer till mode.

Avtalet med skivbolaget är klippt och Andreas är redo att släppa lös alla musikaliska projekt som han på egen hand har jobbat på under dessa år. Multitalangen har levererat stort denna vår med fyra singelsläpp och snart kommer hans debutalbum. Musiken har tagits emot otroligt väl och har snart uppnått 1 miljon streams på Spotify, vilket är otroligt imponerande för en debutant.

Första singeln Blue Ribbon kom i slutet av 2017 följt av LIAR, en vacker poplåt om en smärtsam bekännelse från den andra sidan av en bitterljuv hjärtesorg. Den tredje singeln Flaws (4 maj) handlade om att omfamna våra brister och ärr. Genom att släppa Flaws visade han oss vilket håll det kommande albumet kommer gå åt.

Senaste singeln “Come THRU” är en enkel men kraftfull urban poplåt och släpptes i början av juni. Nu är det dags för nästa singel “MADONNA”, som släpps 26 juni. Lyssna noga på texten! Varje rad innehåller en låttitel från Madonnas egna låtar.

“Madonna var den första låten jag skrev när jag kom ur mina kontrakt i USA. Det var en så stor lättnad att äntligen kunna vara kreativ igen utan ett bolag som stoppade mig. Jag har bara väntat på att få släppa den här låten. Det är min personliga favorit.”, berättar Andreas.

I sommar turnerar Andreas runt i Skandinavien och skriver samtidigt klart sitt första album.

Sagt om Andreas Wijk:

“There’s a sort of new kid on the block; His name is Andreas Wijk.” – Grungecake

“Liar is a moody and atmospheric r&b slow-jam with an ice cold layer of cool sheen over the top of it. With Wijk’s vocal matching the tone of the song perfectly.” -Scandipop