Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs är konstnärssjälen som efter flera år i musikbranschen tagit ett stadigt grepp om sin egen musikkarriär och beslutat sig för att göra allt själv, helt utan manager eller skivbolag. Det är en artist som verkligen brinner för hela processen, vilket resulterat i något hon kallar “dynamisk känslo-svallande live-musik”. Innan hon kom till punkten att ta ägandeskap för hela processen i sitt artisteri ingick hon i pop-gruppen Love Generation som deltog i Melodifestivalen 2011 och därefter i världsturnerande duon Stockholm Syndrome.

Nu står Cornelia helt på egna ben och under 2018 släppte hon 6 singlar; bland annat ‘Locked into you’ som skrevs tillsammans med Emil Gustafsson från Urban Cone. Cornelia har spelat i New York, Shanghai och Stockholm. Hon har under 2018 giggat på event under Way Out West, uppträtt på HudikKalaset samt hunnit med en hyllad klubbturné i Kina. 2018 var minst sagt ett intensivt år för Cornelia, som sen drog sig tillbaka för att skriva klart sitt kommande debutalbum som släppt under 2019.

Cornelia har blivit lovordad i Nöjesguiden, A&R World som “Artist of the week” och i GAFFA med en 5-stjärnig recension och orden “fulländad pop om ögonblickets mäktighet”.