Cornelia Jakobs

Under 2018 har Cornelia spelat i New York, Shanghai och Stockholm. Hon har giggat på event under Way Out West, uppträtt på HudikKalaset samt hunnit med en hyllad klubbturné i Kina. Det är minst sagt ett intensivt år för Cornelia som den 5 okt släppte sin sjätte singel “Locked Into You”.

Cornelia Jakobs är konstnärssjälen som efter flera år i musikbranschen tagit ett stadigt grepp om sin egen musikkarriär och beslutat sig för att göra allt själv, helt utan manager eller skivbolag. Det är en artist som verkligen brinner för hela processen, vilket resulterat i något hon kallar “dynamisk känslo-svallande live-musik”. Innan hon kom till punkten att ta ägandeskap för hela processen i sitt artisteri ingick hon i pop-gruppen Love Generation som deltog i Melodifestivalen 2011 och därefter i världsturnerande duon Stockholm Syndrome.

Nu står Cornelia helt på egna ben och har precis släppt singel #6 för året 2018 som är skriven och producerad tillsammans med Emil Gustafsson från Urban Cone. Låten heter ”Locked Into You” och tillhörande musikvideo premiärades veckan efter release av singeln på välrenommerade Instagram-kontot ”Goals Of Dancing” med nästan 2 miljoner följare.

Cornelia har blivit lovordad i Nöjesguiden, A&R World som “Artist of the week” och i GAFFA med en 5-stjärnig recension och orden “fulländad pop om ögonblickets mäktighet”.