Engmans Kapell

Hälsinglands egna Engmans Kapell har under årens lopp spelat sig till en stor skara fans och frälst hela hemlandskapet Hälsingland där de alltid drar fulla hus, om och om igen. För en hälsing är Engmans Kapell inte direkt någon nyhet, de har varit ständigt närvarande sedan starten 1995.
De har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand och Per Persson (Perssons Pack). Senaste singeln ”Hälsingevind” är ett stycke som bär spår av alla de tre medverkandes (Per Persson & Nya Packet och Sofia Karlsson) musikaliska karriärer. Violin, viskonst och självfallet ett mått av svensk folkrock. Under sommaren 2019 var Engmans Kapell tillsammans med Per Persson & Nya Packet och Sofia Karlsson ute på en turné som bar samma namn som singeln – ”Hälsingevind”. Vintern 2019 åkte de ut på en julturné runtom i Hälsingland – “Ett julkort från Engmans Kapell”.

2020 är ett stort år!

Bandet firar nämligen jubileum ggr 2; det är 25 år sedan bandet bildades och 20 år sedan de släppte debutalbumet Pensionat Liljevahls.
Hur firar man då ett sånt år om man heter Engmans Kapell?
Jo, genom att träffa folket. 2020 åker de ut på ett uppdrag att spela i så många som möjligt av Hälsinglands 43 orter. Som kronan på verket gör de deras hittills största egna spelning den 10 oktober på Vasateatern i Stockholm.

 

Upcoming gigs

Engmans Kapell på Spotify