Eyes Wide Open

Efter fyra turnéer genom Europa (både som headline och tillsammans med The Unguided) samt nedslag på svensk mark (på festivaler som Sweden Rock, Skogsröjet och Metaltown) släppte Eyes Wide Open singeln Solitude i början av mars. Detta vad den första låten från det kommande albumet som släpps senare i vår vilket blir bandets tredje album.

Som band har Eyes Wide Open existerat sedan 2011, men med en signifikant skillnad i line-upen sedan 2016 då bandet, bestående av Kristofer Strandberg, Jesper Lindgren, Karl Adamsson och Erik Engstrand, plötsligt en dag stod utan sångare –
Att hitta en ny sångare är såklart en mardröm för de flesta band, men svaret fanns närmare än dom först trott då gitarristen Erik tog plats vid mikrofonen. Initial tveksamhet från övriga bandmedlemmar byttes snabbt ut mot ett upplockande av hakor från golvet – allt föll på plats. 

Med sin unika ton och nya leadvokalist lyckades bandet att ta sin musik till en ny nivå. På kommande plattan kan denna utveckling höras tydligare än någonsin. Det hårda har blivit hårdare och det vackra har blivit än mer skimrande.