Under hösten 2017 började ISA en ny resa. Efter genombrottet i Melodifestivalen tog hon ett break för att lägga en ny plan för hur hennes artistkarriär skulle se ut. Resultatet blev att gå ifrån den gamla skivbolagsstrukturen för att istället släppa musik på egna nystartade och oberoende etiketten Licious Music.

Och den nya satsningen har visat sig lyckad; singeln Perfect har över 2 miljoner streams och har spridit sig internationellt samt att alla släpp uppmärksammats för att det är musik som, hur ovanligt det än kan låta år 2018, faktiskt betyder något.

ISAs musik samhällskommenterar både introspektivt och extrovert. Musiken blir en ventil och låtskrivandet används på ett liknande sätt som hennes jämnåriga kanske skulle använt Instagram eller en blogg.

Med Own You (släpptes 22 mars) tar ISA ett tydligt steg mot där hon verkligen vill vara, i gränslandet mellan R&B och topplistepop, och även nu har musiken ett tydligt budskap:

“Det är en låt som jag har längtat efter att släppa i ungefär 2 år. För mig är Own You ett statement om att sticka ut hakan, våga stå för det man tycker och att på riktigt ta plats. Framförallt som tjej. Jag vill visa att det inte bara är manligt utan också kvinnligt att ha integritet och att vara stark och tuff.”

Nu senast släpptes singeln Shy, den fjärde från det kommande debutalbumet. ISA beskriver sitt sound som en mix av Ariana Grande och Zsy, men just låten “Shy” är tydligt Charlie XCX-influerad.

“Låtens tema är att våga övervinna sina rädslor, att ta nästa steg och våga släppa taget.”

ISA har sedan sitt genombrott med Don’t stop 2015 byggt upp en stark fanbase med över 100 000 följare på Instagram och mer än 20 000 Youtube-följare, där hennes videos har över 4 miljoner visningar.