Jesper Petersson

Jesper är 28 år, född och uppvuxen i Linköping, flyttade till Göteborg efter gymnasiet och har de senaste åren studerat i Piteå.

Med en gedigen musikutbildning i bagaget sökte han Idol 2016 och hamnade på en 5:e plats.
Hans kvicka huvud och vassa tunga i kombination med en genuin karaktär gjorde honom till en favorit hos många.

Efter Idol har vi kunnat se, höra och läsa om Jesper på en mängd olika ställen. Live på Pridefestivaler runtom i Sverige, i tv och i radio. Han har varit på omslaget av tidningen QX och pratat om livet efter sin utmattningsdepression i flera andra tidningar.

I somras släppte han sin första singel “Min egen väg”. Låten är skriven i samarbete med Jespers lillebror Pontus Petersson, låtskrivaren och producenten Martin Eriksson och låtskrivaren och artisten Patrik Isaksson. Såhär säger Jesper själv om låten:

“Min egen väg är en låt som betyder väldigt mycket för mig. Dels är det första gången jag släpper något på svenska men framför allt är budskapet viktigt för mig. Det här är en låt som handlar om att våga tro på sig själv. Att inte låta andra människors åsikter om en själv bli ens sanning. Det är svårare än man tror men så fruktansvärt viktigt. Jag hoppas att människor ska gilla låten men också att den ska göra nytta och kanske till och med skillnad i någons liv.”