Linda Sundblad

Linda Sundblad inledde sin karriär som 15åring i rockbandet Lambretta som gav ut tre album och nådda internationella framgångar med låtarna “Bimbo” och “Creep”. Sedan bandet upplöstes 2006 har hon verkat som soloartist och redan första året fick hon en listetta med smashen “Oh Father”.

I april 2017 släpptes efterlängtade singeln “Bridges” tillsammans med delar av Tensta Gospel Choir. Bridges är en gospeldoftande och träffsäker låt om hopp, med budskapet att vi överlever tillsammans – om vi väljer det.

Låten är Linda Sundblads första släpp under eget namn sedan 2012 och den skrevs redan 2015 när flyktingkatastrofen var som värst och mest belyst men hamnade av olika anledningar i byrålådan. Först ett år senare fick låten nytt bränsle och färdigställdes, och då hade även symbolen Bro fått en helt ny innebörd.

”Jag har i hela mitt vuxna liv varit mån om att förena hellre än att separera, oavsett tillstånd eller situation. Det kan vara extremt utmanande men är en del av livet och vem vill se en film utan scenbyten..? Vissa livssituationer fick mig att ifrågasätta mig själv, mina beslut och känslor på ett väldigt djupt plan och möten med andra människor och deras behov. För mig är det vackert att stå sårbar och desto mer man väljer sin genuina sanning, desto lättare blir resan över bron, resan till ett djupare plan av sig själv. Vi måste bära varandra och tillsammans är enda vägen framåt.”