Mavrick

Mavrick har med sin epidemiska genremix av urban pop och skitig gospel hyllats med spaltmeter i världens mest inflytelserika musikbloggar. Den hypade debutsingeln Remedy gick 2015 både in topp 50 på Spotify samt spelades av P3 och Zane Lowe på Apples radiostation Beats 1. Uppföljande singeln The Weight fick stor spridning med hjälp av både Spotify och tunga musikbloggar och den efterföljande EP:n Atlantis fick fantastiska hyllningar från både lyssnare och kritiker.

I början av 2018 släppte Mavrick singeln “Kids” och riktade tung kritik mot musikbranschen. Kids är ett manifest för den nya tidens artist. Om att ta tillbaka makten över musiken från stora profithungriga bolag. Om att göra musik för musikens skull, föra tt man vill och inte för att det ska ge pengar på kontot.

I samband med releasen släpptes även Mavricks egenproducerade tv-spel KIDS the Game, som är gratis att spela på www.kidsthegame.com. Där spelar man som Mavrick och hjälper honom att fly från vinstdrivna suits. Genom att undvika att ta emot pengarna som slängs på dig kommer du få tillgång till musikens kraft.

Sagt om Mavrick:

“Keep an eye on this one”  The Guardian

“Classically soulful vocals and dropping, dramatic beats” – Noisey

“…his material is entirely independent and totally infectious…” – Clash Magazine

”The ’in your face’ bass, the wonderful gospel-like ambiance or the jingle in the background create a totally new style of pop-music” – Nordic By Nature

”Unafraid to re-imagine the pop music landscape” – One Stop Record Shop

 

Upcoming gigs