Paul Rey

Skåningen Paul Rey med den stora rösten gör pop med soul- och bluesinfluenser.

Det är få förunnat att som blott 26 år gammal ha upplevt de milstolpar som Paul Rey har varit med om. Han har redan hunnit turnera i USA, släppt platinasäljande singel med Snoop Dogg & Arman Cekin samt vid ett möte imponerat så pass starkt på legendaren Quincy Jones att han numera agerar Pauls mentor. Han streamar över miljonen varje månad på Spotify och finns med på många stora spellistor.  P3 spelar hans låtar flitigt och har även utsett honom till Framtidens Artist.

Det senaste året har Paul släppt massa ny musik, bland annat sitt mest personliga och självreflekterande verk hittills – EP:n Note To Self som släpptes i juni 2018. Med undantag för singeln ”Day By Day” har han på egen hand skrivit, spelat in, producerat och mixat alla låtarna.

Paul berättar om några av låtarna på Note To Self:

Day by Day handlar om ens tvivel på sig själv, att inte nå sin potential – både i vardagliga situationer och mer livsomfattande beslut – och att ta den dagliga kampen med sig själv. Det kan summeras med raden: ’I travel to a place where the sun always shine, just to stay in the shade’.

You and Me och låten Fool for You sjunger jag om mitt och min fru Dalias förhållande, som still going strong efter 11 år. Hon är en stor inspiration i mitt liv, Fool for you handlar om villkorslös kärlek, om hur man alltid kommer finnas vid den andras sida, oavsett vad den andra personen gör.

– När jag för första gången spelade upp låten för min fru sa hon direkt att det var hennes favorit av alla låtar jag tidigare gjort, och vi spelade sedan in hennes röst som en del av kören i låten också. När vi gifte oss i juli fångade vi den bästa dagen i mitt liv på film, och det blev en musikvideo till Fool For You. Det är en otroligt speciell låt för mig.

Låten Company är skriven ur ett missbruksperseptiv, trots att det kan uppfattas som en kärlekslåt i första ögonkastet. Alkohol och droger är vanligt i musikbranschen, och uppmuntras även i andra situationer. Låten blir en reflektion kring hur ensamt det kan bli när ens enda tröst blir att fly från verkligheten genom en substans.”

Den 8 mars släpptes singeln “Good for me” som premiärspelades på ett SAS-plan mellan Köpenhamn och Austin och under våren 2019 kommer mer musik från stjärnan Paul Rey!