side effects

side effects firar nu 10-årsjubileum som band genom att släppa nya singeln “Let Me Breathe” fredag 26 oktober. De har kompat artister som Hurula, Ebbot Lundberg, Union Carbide Productions och Sibille Attar under pseudonymen “The Indigo Children”. Nu senast kunde man se bandet uppträda på Grammis 2018 och i TV-programmet “Ebbots ark”.

side effects består av fyra 25-åriga killar som började spela tillsammans för 10 år sedan, även om de började släppa musik först 2013. De berättar att den nya musiken har bredare referenser då de nyligen upptäckt att musik skrevs även efter år 1969.

På frågan hur bandet ser på sin långa karriär uppstår en lättare diskussion:

Jorba – karriär och karriär vet jag inte

Elias – Ny ribba för karriär, spelat på debaser medis en gång

Jorba – ”• kanske en skiva till kommer – vem vet”

Elias – Ja in med lite ironi i detta nu! Hatar presstexter där ett litet band försöker få det att låta som att dom är svinstora. Fast alla vet att dom inte är det

Jorba – haha ja, väldigt sant.

Elias – Roligare då att säga att det har gått åt helvete hittills och det är ett under att dom spelar ihop fortfarande”

“Let Me Breathe” är inspelad i bandets egna studio “Olympic Studios” på Gärdet i Stockholm och omslaget är ett collage gjort av australiensiska konstnären Karen Lynch, som även gjorde omslaget till EPn “Feels Like Walking On Sunshine”.

I början av januari släpps fullängdsalbumet och kort därefter åker side effects på en omfattande tysklandsturné tillsammans med svenska bandet Friska Viljor.