Om

 JUBEL – Artistbyrån

Jubel är Sveriges första renodlade artistbyrå. Vi anser att det är viktigt att se till helheten hos en artist och att skapa en strategi där släpp, spelningar och samarbeten hänger ihop. Därför har vi skapat en struktur där vi kan hantera alla delar av en artists karriär. Oavsett vad vi gör är målet att stärka artisten, karriären och varumärket.

De områden vi verkar inom som artistbyrå är Varumärkessamarbeten, Bokning och Release. 

RELEASER

Jubel agerar byrå i flera olika artistprojekt. Det som skiljer oss från en label är att vi aldrig frontar ett släpp och överlåter all äganderätt till artisten. Vårt uppdrag är att marknadsföra och sälja den musik artisten skapar.

Bland de artister vi hjälpt släppa sin musik under det senaste året finns Oskar Linnros & Daniel-Adams-Ray, The Sound Of Arrows, Linda Sundblad, Selma & Gustaf, Toffe, Stockholm Noir och Ulrik Munther. Läs mer om exakt vad vi gör och gjort under Cases. Vår releaseavdelning leds av Karin Forsberg (tidigare på Spotify) och Adam Börjesson (tidigare på Universal Music).

BOKNING

Sedan början av 2017 har vi startat en avdelning för bokning under ledning av Markus Persson (tidigare på Blixten&Co). Vårt mål är att bygga starka varumärken och då är live en viktig del.

BRANDS

Att samarbeta med varumärken har de senaste åren blivit en viktig del av artisters karriärer och vi ser att intresset växer från både musikbransch och näringsliv. Båda sidor behöver hitta nya vägar att nå ut till sina publiker och det är där vi kommer in i bilden! Vi eftersträvar att skapa samarbeten som är långsiktiga, strategiska och där båda varumärkena (artisten och företaget) blir vinnare. Arbetet leds av Gustaf Helleday och Erik Ohlsson (Tidigare Head of Universal Music & Brands).

EVENT

2010 grundades festivalen HudikKalaset som Jubel i dag äger och producerar. Den har sedan dess vuxit till att bli en av Norrlands största, med ca 12 000 besökare årligen. Detta har gjort event till en naturlig del av vårt DNA. Under året har vi producerat ett stort antal event, där kunderna är kommuner, företag och andra musikbolag. Genom att producera egna event deläger vi hela näringskedjan från släpp, via bokning till spelning. Om du undrar nåt om våra event eller behöver hjälp att producera något – kontakta jonas@jubel.se.