Andreas Wijk

Andreas Wijk

Multitalangen Andreas Wijk har levererat stort denna vår med fyra singelsläpp, och snart släpps hans debutalbum. Senaste singeln “Come THRU” är en enkel urban poplåt och släpptes i början av juni. Nu är det dags för nästa singel “MADONNA”, som släpps 26 juni. Lyssna noga på texten! Varje rad innehåller en låttitel från Madonnas egna låtar.

Andreas berättar om låten:

“MADONNA var den första låten jag skrev när jag avslutade mitt kontrakt med majorbolaget i USA. Det var en otrolig lättnad att få vara kreativ igen utan att hållas tillbaka av ett bolag. Jag har längtat efter att släppa den här låten… Det är min absoluta favoritlåt.”

Musikkarriären drog igång när Andreas gick i musikklass och började lägga upp covers på Youtube. Med över 700 tusen visningar på sin tolkning av “Wonderchild” började många människor i branschen höra av sig. Det hela resulterade i ett kontrakt med ett majorbolag i USA som gjorde det omöjligt för honom att släppa musik. Efter avtalet beslutade han sig för att lämna de stora bolagen och istället släppa allting själv. Nu gör han bara musik från hjärtat och kreativiteten är helt fri.

Andreas Wijk är aktuell med sin sommarturné i Skandinavien där han spelar låtarna från sitt kommande album.