David Josephson

David Josephson

David Josephson, “Sveriges vassaste penna”, har i och med nya albumet Misslyckandets estetik hittat fram till ett mörkare och mer renodlat uttryck, ett steg bort från de melodiösa pop- och syntheskapaderna från förra albumet Drömmaskinen.

Misslyckandets estetik är inspelad i Studio X i forna hemstaden Berlin och är producerad av Jari Haapalainen (Eldkvarn, Markus Krunegård, The Bear Quartet). Haapalainen har skapat en djärv musikalisk skrud bestående av enbart trummaskin, elbas och elgitarr som omsluter Josephsons ömsom sjungande och ömsom reciterande stämma. Någonstans mellan Thåström och Tranströmer kan man kanske placera dessa litterärt präglade sånger.

Efter närmare sex år i Berlin är David Josephson tillbaka i Stockholm och erfarenheterna från den tyska huvudstaden har bearbetats och omvandlats till albumet Misslyckandets estetik. “Hela albumet, där titelsingeln utgör ett kondensat, handlar om att misslyckas i livet såväl som i konsten, för är de två inte obönhörligt sammanlänkade?”, berättar David.