Hampus Carlsson

Hampus Carlsson

Den färgstarka artisten Hampus Carlsson släppte nyligen debutalbumet ‘Är det det här som är livet’. På albumet finns bland annat debutsingeln ‘Sommarplågor’ som släpptes 2013 med 2,7 miljoner lyssningar. Nu är det dags att lyfta fram nya singeln “Alien” som släpps den 8 juni.


Alien handlar om att se varandra, om att gå en väg inte alla går och känna. Den handlar om att alla behöver någon och att vi alla behöver varandra. Den handlar om hat och det enda som kan hela hatet. Den handlar om att vi lever i en värld där alla vill vara någon med en miljon följare på Instagram, tills man hittar någon som är värd mer än tusen likes på sin sin senaste bild. Den handlar om att vara en Alien i en värld av känslolöshet.  

“Alien” var den sista pusselbiten som skrevs och spelades in på albumet. Det är också den låten som betyder mest för Hampus. “I både texten, produktionen och soundet så känns det som att den symboliserar mig väldigt väl precis just nu.” Berättar Hampus.

Hampus Carlsson är född och uppvuxen i Halmstad. Att vara tonåring i en småstad var inte lätt för någon som ville klä sig i regnbågens alla färger och framförallt högstadietiden ser Hampus tillbaka på som en extremt svår. Hampus har använt textförfattandet, sedan ung ålder, som en slags terapi och för att få utlopp för alla känslor. När han var 16-årsåldern utvecklades en del av texterna till låtar och i april 2013 blev debutsingeln “Sommarplågor” klar. En låt som handlar om att vilja något mer än att få flest likes på Facebook. Nu har han gått vidare, han har hittat hem och han står stadigt i gula byxor och silverskor.