Kajsa Grytt – Kniven i hjärtat

Kajsa Grytt – Kniven i hjärtat

Kajsa Grytt är aktuell med låten Kniven i hjärtat, titelspåret från kommande albumet.

Nu lanserar hon även en smyckeskollektion, ett samarbete med mångåriga vännen och framgångsrika guldsmedsmästaren Kajsa Åman. Smycket, föreställande just en kniv och ett hjärta, kommer att tillverkas i solitt silver i en limiterad och numrerad upplaga och kommer att kunna köpas separat, men bärs kanske allra bäst ihop.
Smyckeslanseringen firas med ett event i Grandpa butiken på Gamla Brogatan 32, i Stockholm den 15e februari, där Kajsa också kommer framföra låten akustiskt. Mer info och osa finns här!

Kajsas egna ord om smycket:
Kniven i hjärtat är en så stark bild, men alltid ritad på samma sätt, så att vi nästan inte ser eller känner den längre. Jag ville göra en riktig mördar-kniv och ett riktigt anatomiskt hjärta. Så som det känns, hårt och obevekligt. Vi känner alla mer eller mindre själslig smärta. Vårt behov av varandra och sårbarheten inför ”den andre” är en drivkraft och kanske en förutsättning för liv på den här jorden. Vi försöker, om och om igen, öppna oss inför någon annan, trots att vi känt konsekvenserna. Det är stort. Det här tvådelade smycket är en symbol för själens/hjärtats mod och sårbarhet.

 

Hon fortsätter berätta om samarbetet:
När Kajsa Åman -98 praktiserade hos en het smyckes-designer på Manhattan, hälsade jag på i hennes lägenhet vid brofästet i Williamsburg/Brooklyn, det var innan området blev dyrt. Jag satt på brandtrappan och tittade på bron och Manhattan med ett intill sjukdom brustet hjärta. Det gjorde ont men fan vad vackert det var. Kajsa sa, ”Åh, jag som alltid velat göra ett anatomiskt hjärta!” 
Nu gör vi Kniven i Hjärtat tillsammans. 

Lyssna på Kniven i hjärtatKajsa Grytt lanserar smyckeskollektionen Kniven i hjärtat