Byrå

Jubel är världens första artistbyrå som verkar inom områdena LIVE, VARUMÄRKESSAMARBETE och RELEASE. Genom att hantera alla dessa delar internt ser vi att vi kan skapa de allra bästa förutsättningarna för en långsiktig karriär.

RELEASER
När det kommer till RELEASE är idén enkel; artisten skapar musiken och uttrycket, vi hjälper till med marknadsföring och försäljning. Artisten äger alla rättigheter och frontar utåt som egen label, medan vi tar betalt för vårt arbete. Förhållningssättet är identiskt med egentligen alla andra branscher, där producenten tar fram en produkt och tar hjälp av en byrå för att marknadsföra och sälja den. Byrån syns aldrig utåt, men hjälper till att lyfta fram producenten.
Vi jobbar både direkt med artister och tillsammans med managements, förlag och labels.

Exempel på tjänster vi tillhandahåller:
– Projektledning
– Pitch till digitala distributörer som Spotify och Apple Music
– Pitch mot radio
– PR
– Kreativa kampanjer för att sticka ut i bruset

Bland de artister vi hjälpt släppa sin musik under det senaste året finns Oskar Linnros & Daniel-Adams-Ray, The Sound Of Arrows, Linda Sundblad, Selma & Gustaf, Jack Moy, Leony, Toffe, Stockholm Noir och Ulrik Munther. Läs mer om exakt vad vi gör och gjort under Cases. Vår releaseavdelning leds av Karin Forsberg (tidigare på Spotify) och Adam Börjesson (tidigare på Universal Music).

Hör av er till adam@jubel.se och/eller karin@jubel.se om ni vill jobba med oss!

VARUMÄRKESSAMARBETEN

Att samarbeta med varumärken har de senaste åren blivit en viktig del av artisters karriärer och vi ser att intresset växer från både musikbransch och näringsliv. Båda sidor behöver hitta nya vägar att nå ut till sina publiker och det är där vi kommer in i bilden! Vi eftersträvar att skapa samarbeten som är långsiktiga, strategiska och där båda varumärkena (artisten och företaget) blir vinnare. Arbetet leds av Gustaf Helleday och Erik Ohlsson (Tidigare Head of Universal Music & Brands).

Vi representerar ett stort antal artister när det kommer till varumärkessamarbeten, förutom våra “egna” representerar vi artister hos managementbolagen Mr RadarAlbot & AlbotArtist Company Ten och Autonom. Mer om deras artister och klienter på respektive hemsida.
Jubel samarbetar även med managementbolaget Core Talent som har klienter som Andre Myhrer och Susanna Kallur.

Vill du hitta ett samarbete med oss eller någon av våra artister? Kontakta gustaf@jubel.se!

LIVE
Live är såklart en superviktig del av en artists karriär. Vi vill vara lite mer än en “bokare” och låta live vara en integrerad del av strategin. Genom att dessutom kunna göra egna produktioner har vi möjlighet att hjälpa en artist hela vägen från släpp av musik, till att sälja biljetter till spelningar. Ansvarar för egna produktioner gör Martin Rosell (martin@jubel.se) och för bokning Markus Persson (Markus@jubel.se).