Ainbusk x 3 ”Ett julkort från Gotland”

Ainbusk återförenas som Ainbusk X3 och presenterar: ”Ett julkort från Gotland” med Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson.

Sånger, tankar, tårar och skratt i en midvinternatt.

Med en karriär som spänner över fyra decennier återvänder Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson, tillsammans i Ainbusks namn år 2023 och blir Ainbusk X3. Denna gång utan sin älskade Josefin, men där deras vänskap, värme och kärlek lyser desto starkare. 

Den nya hjärtevärmande julkonserten ”Ett julkort från Gotland” utlovar sånger, tankar, tårar och skratt i en midvinternatt, och gör stopp i bland annat Domkyrkan i Visby 26/11, Seglora Kyrka (Skansen) i Stockholm 6/12 och Gasklockorna i Gävle 12/12

Under årens lopp har Ainbusk varit en konstant varm och trygg närvaro på den svenska musikscenen. Återvändandet 2023 är ett bevis på deras outtröttliga förälskelse till musiken och strävan att idogt dela den och deras fantastiska värme med publiken. Ainbuskarnas musik är en tidsmaskin som tar oss tillbaka till forna, varmt kära och stundtals mörka ögonblick, med en värdefull påminnelse om att känslorna som sammanvävs och kan berättas genom musiken är oändliga. Nu, med hjärtan fyllda av minnen om smärta, kärlek, värme, tårar och skratt, går Ainbusk X 3 med nya julkonserten ”Ett julkort från Gotland” in i en ny era.

Turnéstopp – Ett julkort från Gotland med Ainbusk X3 2023 

25/11 – Domkyrkan, Visby – FÅTAL KVAR

26/11 – Domkyrkan, Visby | Matiné föreställning – SLUTSÅLT

26/11 – Domkyrkan, Visby – SLUTSÅLT

3/12 – Seglora Kyrka (Skansen), Stockholm

5/12 – Seglora Kyrka (Skansen), Stockholm – SLUTSÅLT

6/12 – Seglora Kyrka (Skansen), Stockholm – SLUTSÅLT

7/12 – Hedvigs Kyrka, Norrköping – FÅTAL KVAR

8/12 – Stora teatern, Göteborg

9/12 – Royal, Eskilstuna

10/12 – Hudiksvalls teater, Hudiksvall – FÅTAL KVAR

12/12 – Gasklockorna, Gävle

13/12 – Leksands Kyrka, Leksand

 

Di tre hälsar om ”Ett julkort från Gotland”

“Ainbuskar i vinterskrud

Ainbuskar som sjunger ut om kärlek, längtan

Vi talar om självet, själen om allas vår förväntan

Hallelujamoments, sånger, tankar tårar och skratt i en midvinternatt

Om saknad, änglar, orkestern som finns Ovan där,

Vi ”Anropar Himlen”.

Men trots allt ont som nu pågår, så vill vi ändå ge sången om det vackra livet här

Om att bli älskad för den man är

Med det här vill vi ha sagt…

Detta är en annons om kontakt.

En slags mysig hemmakväll, fast borta, en konsert, kalla det gärna stund

Med Annelie Roswall, Bittis Jakobsson, Marie Nilsson Lind,

Vi var Ainbusk, vi var fyra, som blev en + två = TRE. På turné.

From the Gotland, On World… Fastlands-turné…

Vi är här där du är

Vi längtar efter di,

Kom som du är.”

Om Ainbusk X3 

Året var 1983 när de fyra barndomsvännerna från den förtrollande byn ”När” på Gotlands sydöstra kust, beslöt sig för att skapa något större än sina egna drömmar och Annelie Roswall, Bittis Jakobsson, Josefin Nilsson och Marie Nilsson bildade det som kom att bli den musikaliska legend som är Ainbusk.

Startskottet på deras hisnande musikaliska resa gick av stapeln år 1984, då de stod på Chinateaterns scen i Stockholm och vann riksfinalen i ”Talang -84”. År 1990 lanserade de showen ”MoreAmore,” och ur den kom hitlåtarna ”Lassie” och ”Älska Mig,” som skapades i samarbete med Benny Andersson och senare resulterade i Ainbusks stora genombrott.

Åren som följde såg Ainbuskarna sätta upp flera shower, turnera land och rike runt flera gånger om samt släppa fyra fullängdsalbum. Samtidigt stod Josefin Nilsson för två av Sveriges mest då framgångsrika filmer. År 2002 firade Ainbuskarna sitt 20-årsjubileum med en samlingsplatta och efterföljande jubileumsföreställningar runt om i landet. Ainbusk gjorde sedan sin sista spelning tillsammans som grupp i augusti 2008.

År 2015 återförenades Marie och Josefin och skapade föreställningen ”Systrarna Sisters.” Följande år, 2016, hände det ofattbara när Josefin plötsligt gick bort. År 2019 kom den efterföljande SVT-dokumentären ”Älska Mig,” och år 2020 följdes av en minneskonsert och boksläpp till hyllning av Josefin.

Under åren har Ainbusk samarbetat med en rad renommerade artister, såsom Benny Andersson och Bernt Staf. De har erhållit ett flertal priser och stipendier, däribland Povel Ramels KaRAMELodikt-stipendium, Guldmaskenpriset, Svenska Dagbladets Nils Poppepris och Tage Danielssons stipendium. Josefin har erhållit Ulla Billqvists stipendium och Marie har fått Jacob Dahlins stipendium.

Ainbusk föddes ur det starkaste av vänskapsband, och deras kärlek till musiken och kulturscenen är alldeles glasklar. Deras unika koncept med svenska poplåtar förankrade i såväl singer/songwriter-kulturen som folkmusiken, tillsammans med eftertänksam och mörk stå-upp-komik, har gång på gång fängslat och förtrollat hela svenska folket. Tiden är nu kommen för en ny era av Ainbusk, som  nu reser sig med Josefins minne ständigt närvarande som Ainbusk X3.

Boka Artisten

My Bergman

my@jubel.se

Kommande evenemang

Se alla

Ainbusk x 3 ”Ett julkort från Gotland” på Spotify