Nadja Evelina

Nadja Evelina gjorde stor entré i den svenska musiksfären när hon 2016 släppte singeln ”Finast utan filter” som till dags dato streamats över 2,3 miljoner gånger på Spotify. Samma år följde hon upp med Jonas Lundqvist-samarbetet ”Fastnat för dig”, som snurrade flitigt på P3 och fick fina omnämnanden i en rad olika bloggar. Debut-EPn ”Aldrig samma/Alltid samma” var en samling indiepoplåtar som enligt GAFFA ”Fångar den svenska melankolin perfekt”. Introspåret ”Aldrig lugnt” omskrevs som Sandra Beijers allra mest spelade låt förra året. I Nadja Evelinas värld rör vi oss genom ögonblick som stannar kvar långt efter att man upplevt dem. Att vara hoppfull i någons hall och bakfull och vilse i trapphuset. Att stå på ensamma tunnelbaneperronger längs blåa, inte orka ta sig ur sängen i Bredäng eller tumla nedför Bondegatan i lyckorus.  ”Albumet är skrivet under mina första år i Stockholm. För mig har det både handlat om att skriva mig ut ur en kärlekshistoria, ett slags fuck you, men också om att processa min flytt hit, att erövra det nya. Genom att skriva om olika platser och situationer så har staden börjat kännas som min, som hemma, och den processen går som en röd tråd genom låtarna.”

När Nadja Evelina nu släpper musik gör hon det själv via sitt eget, nystartade skivbolag Hjärtat Recordings. Med full makt över sitt konstnärsskap hoppas hon att hennes vision hörs tydligare än någonsin – det måste kännas, annars kan det vara. “För mig kändes det som ett naturligt steg att gå helt independent. Eftersom skrivandet är min viktigaste grej, ville jag vara i en position där jag kan fatta kreativa beslut enbart baserade på min egen magkänsla. Nu är jag det. Det är det läskigaste och bästa jag gjort någonsin.”

Under våren och sommaren 2019 var Nadja ute på sin “Heartbreak Tour” där hon spelade runt om i hela Sverige och även i Norge.

Ansvarig

Jessica Svensson

jessica@jubel.se

Upcoming gigs

Nadja Evelina på Spotify