Omar Rudberg

SÅ MYCKET BÄTTRE-AKTUELLE OMAR RUDBERG INTAR CIRKUS STOCKHOLM!

Med en följarskara på över 5 miljoner på sociala medier är det tydligt att Omar Rudberg är en av de största svenska populärkulturella fenomenen i sin generation. Den 17 februari intar han tillsammans med sitt band, Cirkus Stockholm, för sin första egna solokonsert för en kväll med extra allt. 

Omar Rudberg, född i Venezuela 1998, är en Stockholmsbaserad sångare och skådespelare som, trots sin unga ålder, har en resumé som omfattar såväl utsålda arena-shower i Sverige och turnéer i USA. Som 14-åring agerade han öppningsakt åt stjärnor som Justin Bieber och One Direction och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Omars redan gedigna katalog har streamats över 80 miljoner gånger och hans låtar har certifierats både platina och guld – flera gånger om. I oktober följde han upp sommarens singelreleaser med ännu en singel “Off My Mind”, som han gjort tillsammans med danspopduon Jubël. 

I höst ser vi Omar Rudberg i årets upplaga av Så mycket bättre.

Omar har inte legat på latsidan de senaste åren och 2024 är inget undantag. Cirkus är den första konserten Omar Rudberg gör 2024, men mer musik och fler konserter väntar.

När han var 14 år blev han medlem av Skandinaviens, då och än idag största pojkband FO&O, som på fyra år lyckades ro i land bland annat hela tre MTV EMA’s. Det var i samma veva som Omar också fick tillfälle att dela scen med Justin Bieber och One Direction. 2017 valde dock medlemmarna i bandet att gå skilda vägar, för att istället satsa på sina respektive solokarriärer. Ett beslut som visade sig vara bland de bästa i Omars karriär.

“Jag har alltid sett mig själv som en soloartist. Även fast jag gick med i ett pojkband har jag alltid känt att jag vill göra min egen musik, dansa som jag vill och ha min egen stil. Efter tiden med bandet började min resa till att hitta mig själv, växa och utvecklas som artist – men också som människa.”

På senare år har Omar dessutom lyckats göra stort avtryck i ännu en bransch – film och TV. 2021 fick han en av de två ledande rollerna i Netflix-dramat “Young Royals” som fick stort genomslag både innanför och utanför Skandinaviens gränser. Omar utsågs även tidigare i år till ”Sveriges bäst klädda man” av både ELLE och Café, samtidigt som han debuterade i Sommar i P1

Boka Artisten

My Bergman

my@jubel.se

Kommande evenemang

Se alla

Omar Rudberg på Spotify