Saga Back

Som textförfattare vänder sig Saga Back inte sällan till det som skaver, det motstridiga i att leta efter det som gör ont, eller en ursäkt för att må dåligt. Texterna iklär hon ett mjukt fodral, där budskap och nerv lämnas ostört. Resultatet mynnar ut i musik där berättelserna tillåts stå i fokus, vilket framkommer med tydlighet på den kommande singeln ”Hideaway” som släpps den 20 maj.

”Hideaway” är det första smakprovet från Saga Backs kommande EP, där hon uppvisar en ny riktning och ljudbild som särskiljer sig från det mjukare framtoningen på debutalbumet ”all is not well in heaven”. Singeln skapades tillsammans med låtskrivarna Chris Samuels och Maya Nalani. Tillsammans vred de på ackord och ordföljder tills att de passade precis rätt. Redan från demostadiet av ”Hideaway” stod det klart att de lyckats, såpass väl att sången som användes för demospåret fick ligga kvar på den färdiga singeln.

– Det började med en rad, den som kom att bli låtens inledande, som på något vis sammanfattar hela låtens innebörd för mig – känslan av att ibland nästan leta efter något som kan bekräfta ens värsta förväntningar eller bild av hur saker och ting är, efter en ursäkt för att slippa göra saker., berättar Saga Back.

Boka Artisten

Markus Persson

markus@jubel.se

Kommande evenemang

Se alla

Saga Back på Spotify