Saga Back

Saga Back har sina rötter i Lerum, men har via musiken passerat både Göteborg, Stockholm och Paris för att slutligen landa i Uppsala. Hennes säregna uttryck avspeglas inte minst genom den själfulla, trygga stämman och den personliga lyriken, i vilken hon inte räds att besjunga såväl livets tragedier som ljuspunkter. 

Saga Back har tidigare spelat på bland annat Lydmar i Stockholm, den digitala festivalen Låt Live Leva och på pre-party under Way Out West. Redan vid debuten 2018 hyllades hon av en unison kritikerkår, något som fortsatt i takt med att ny musik har släppts. 

När debutalbumet “all is not well in heaven” släpptes under våren 2021 instämde åtskilliga musikrecensenter in i hyllningskörerna. Hennes musik beskrivs som “fängslande”, “ytterst transparent” och att den “lyckas få allt sånt som annars känns övermäktigt att bli grundat och tydligt”. Saga Back är tveklöst en sångerska att hålla ögon och öron på inför kommande tid. Med stort förtroende har hon i både svenska och internationella medier omtalats som “ett av Sveriges största poplöften”.

 

Ansvarig

Martin Rosell

martin@jubel.se

Upcoming gigs

Saga Back på Spotify