Sofia Monroy

Med två träffsäkra hits i bagaget är 20-åriga Sofia Monroy nu aktuell med singeln ’Passion’ som släpps den 1 november. Sedan debutsingeln ’Cautious’
som släpptes i april 2019 har Sofia hyllats både i Sverige och internationellt, uppträtt på Way Out West och hittat ett musikaliskt uttryck som minst sagt platsar på topplistorna.

Sofias liv började stormigt när hon föddes på ett hustak i Mexico City.Familjen flyttade efter två år till Luleå där hon växte upp och rotade sig. I hennes musik går det att höra influenser från bådadera länder både språk-och stilmässigt, och resultatet blir en intressant och nytänkande kombination av det maximalistiskt färgstarka och skandinaviskt avskalade.
I låten ’Passion’ experimenterar Sofia med olika element, och visar upp en ny typ av råhet som omges av dansvänliga up-tempo-vibes.

Sofia säger; Låten handlar enkelt om sex och passion. Jag tycker det är tröttsamt att kvinnliga artister oftast förväntas linda in sina texter om sex till någonting romantiserat och fint, men när det kommer till kvinnliga artister som produkt så förväntas man att spela på sin sexualitet. För då är det till för att betraktas, och inte identifieras med och lyssnas på.

Ansvarig

Jessica Belenius

jessica@jubel.se

Upcoming gigs

Sofia Monroy på Spotify