Stilla Havet

Stilla Havet är aktuella med nya albumet  “Samtiden sliter oss isär” och befäster med albumet positionen som framskjutna utforskare av gränslandet mellan new-wave och pop, blixtar och dunder och evigt drivande rytmer och basar. Albumet “Brinnande horisont” som släpptes 2019 hyllades av en enig kritikerkår, däribland “förbannat jäkla bra” av Gaffa och “en av årets bästa svenska popskivor” av tidningen Zero.

Live är Stilla Havet dov rök, skarpa syntar, djupa avgrunder och spetsiga skor. Fyllda dansgolv och evigt sökande efter meningen bortom livets förgänglighet.

Låtar som Farsot, Dimman och Dunkar kallt, river upp alla skärsår i vardagen där blodet sipprar ut och blandas med gatans damm och smuts. Det är fortfarande starkt influerat av 1980-talets new wave band, men på fundamentet av the Cure, New Order och Eurythmics har Stilla Havet byggt ett unikt och samtida sound, exklusivt och utan att skämmas för ambitionerna att beröra lyssnaren.

Stilla Havet består av Elias Eriksson, August Borg och Jeanette Axlander. Sedan 2017 har de setts på scener över hela landet och runt om på kontinenten. Ekot har hörts på hemliga discon i Nordkorea och svettiga källardansgolv i Ryssland.

Upcoming gigs

Stilla Havet på Spotify