STO CULTR

STO CULTR är en internationell grupp baserad i Stockholm, Sverige.

Medlemmarna, Julimar Santos, Eric Turner och Carl Björsell möttes när de samarbetade som låtskrivare för stora artister och bestämde sig för att slå sig samman för att skapa något speciellt. Sammanslagningen av Turner’s klassiska och indie-vibe med Santo’s urbana perspektiv flätades till historier och poesi, ackompanjerat av Björsell’s sublima konstnärskap. De insåg snabbt att de hittat något väldigt unikt, så de började jobba direkt på deras första album som ett band, och lade allt annat åt sidan.

Julimar Santos är född i Brasilien, och flyttade till Sverige när han var 5. Han växte upp i Göteborg och växte upp med rap musik. Han startade som MC (J-Son), då han turnerade och samarbetade med både internationella och svenska artister. Hans stil flyter utan problem mellan jämn och klassisk sång till urbana och rap, med talang för att skriva äkta och betydelsefulla texter. Julimar’s berättelser tar en dokumentär känsla när du ser in i hans värld.

Eric Turner är mest känd för hans #1 hit ”Written In The Stars” med Tinie Tempah. Han växte upp i Boston och lyssnade på hans farbrors cd-skivor med klassiska 60- och 70- tals band så som Pink Floyd och The Beatles. Hans unika röst är odlad från att ha bott på båda sidor av Atlanten och är äntligen färdigutvecklad på detta album. Han är citerad när han säger ”Detta är mina ultimata låtar, de riktiga som jag alltid ville göra, de mest äkta sakerna”. Hans passionerade artistsyn på musik och melodi passerar från indie till urbana och klassisk pop som skapar en episk känsla varje gång hans röst framträder.

Uppvuxen till musik från Stockholms gator, men som lever i sitt eget universum, Carl Björsell plockade upp gitarren när han var 10 år gammal och började turnera som multi instrumentalist vid 16 års ålder. Inspirerad av all möjlig musik – allt från souliga arrangemang från artister så som Curtis Mayfield, D’Angelo och Prince till 90-tals rap till Electric Light Orchestra till U2 till rena och enkla popsånger – Carl har förmågan att kombinera de två distinkta världarna av två poeter till en friktionsfri och passionerad vibe, som griper tag i lyssnaren med enkelhet av syfte.

STO CULTR har skrivit/producerat musik för artister så som Tinie Tempah, Avicii, Steve Aoki, Axwell /\ Ingrosso, Celine Dion, Lupe Fiasco, Westlife, One Direction, Delta Goodrem, Kardinal Offishall, Lindsey Lohan, Popcaan, Joe Brooks, Chris Mann, Tinchy Strider, Sunrise Avenue, Lawson, Sweetbox, Booty Luv, Wretch 32, Dannii Minogue, Yall, Garmiani, AronChupa, INNA, KAT-TUN, Basshunter, Professor Green, Madcon, Kool & The Gang & many more.
Bandet har skrivit på en världsomspännande skivavtal med Universals nya etikett Enter Records som bla kommer att ge dom en speciell ingång mot Gaming bolaget ESL och deras stora events.
Under våren 2019 släpptes debutsingeln “Rush” som bandet har skrivit och producerat tillsammans med Yei Gonzalez (DJ Khaled, Jennifer Lopez, Cardi B).

Upcoming gigs

STO CULTR på Spotify