Ladieslovehiphop

[ SV / ENG ]

Ladieslovehiphop’s resa startade 2014 som ett DJ-kollektiv och klubbkoncept grundat av barndomsvännerna Linda Nápoles, Rebecca Tegegne och Nataša Marijana. Namnet Ladieslovehiphop kom till via ett samtal mellan vännerna kring bristen på kvinnlig representation i Stockholms nattklubbsscen kombinerat med deras stora kärlek till hiphop.

De har tidigare varit warm-up för Beyonce och Jay Z på Friends Arena och även för Silvana Imam på hennes ”Helig Moder Tour” 2019. De har även en egen festival (Ladieslovehiphop festival) på nattklubben Trädgåren i Stockholm och har precis släppt en singel med Lindas soloprojekt ”Nápoles” på deras egen label.

Ladieslovehiphop supportar och arbetar med alla genrer och människor inom den urbana scenen med lite extra kärlek och prioritet för kvinnor och hiphop. De senaste åren har de fokuserat på att skapa ett flertal stora events och samarbeten för att pusha fram deras vision och mål. Deras starka budskap om systerskap, musik och kultur har lett till att de tagit plats i de rum som de tidigare trott varit omöjliga att komma in i.

[ SV / ENG ]

Ansvarig

Jessica Svensson

jessica@jubel.se

Upcoming gigs