Engmans Kapell

Hälsinglands egna Engmans Kapell har under årens lopp spelat sig till en stor skara fans och frälst hela hemlandskapet Hälsingland där de alltid drar fulla hus, om och om igen. För en hälsing är Engmans Kapell inte direkt någon nyhet, de har varit ständigt närvarande sedan starten 1995.
De har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand och Per Persson (Perssons Pack). Senaste singeln ”Hälsingevind” är ett stycke som bär spår av alla de tre medverkandes (Per Persson & Nya Packet och Sofia Karlsson) musikaliska karriärer. Violin, viskonst och självfallet ett mått av svensk folkrock. Under sommaren 2019 var Engmans Kapell tillsammans med Per Persson & Nya Packet och Sofia Karlsson ute på en turné som bar samma namn som singeln – ”Hälsingevind”. Vintern 2019 åkte de ut på en julturné runtom i Hälsingland – “Ett julkort från Engmans Kapell”.

2020 blev inte riktigt som någon tänkt sig. En pandemi svepte över oss och i dess svall kom ett nödvändigt ont: restriktioner gällande folksamlingar. Detta ställde in var turné som var planerad, för Engmans Kapell innebar det att de inte kunde fira debutalbumet ”Pensionat Liljevahls”, vilket fyller 20 år 2020, på samma sätt som det var tänkt. Men lite firande måste ändå tillåtas, därför ger hälsingefavoriterna ut på en turné, med begränsat antal biljetter per spelning, under hösten och vintern för att fira att deras album “Pensionat Liljevahls” fyller jämt.

En glad Pär Engman berättar om att äntligen få åka ut och spela:

– Äntligen får vi komma ut och spela för publik igen! Sedan den här corona-situationen började har vi gjort tre livestreamade spelningar. De har också varit roliga, men det är ju inte samma sak som att möta en levande publik. Det känns också kul att vi hinner uppmärksamma att det i år är 20 år sedan vi släppte vårt debutalbum Pensionat Liljevahls. Att inte kunna jobba har förstås påverkat oss ekonomiskt men minst lika jobbigt har det varit att inte få spela tillsammans.

Turnén kommer att bestå av sju datum och färdas genom Stockholm, Hudiksvall, Sandviken, Örnsköldsvik, Bollnäs och Söderhamn med start 10 oktober.

 

Ansvarig

Erik Ohlsson

erik@jubel.se

Upcoming gigs

Engmans Kapell på Spotify