fbpx

Pale Honey

Pale Honey är Tuva Lodmark (gitarr, sång, synth), Nelly Daltrey (trummor) och Anders Lagerfors (Gitarr, synth). Startskottet blev Fiction EP (2014) som tog dom på turné runtom i Europa, följt av deras självbetitlade debutalbum som spelades in 2015 i både Paris och Anders egna Studio 2 på Nacksving i Göteborg. Mycket har hänt sedan dess, de har fått nomineringar av Manifest, P3 Guld, träffat Leif Pagrotsky inför en spelning i New York, blivit inbjudna till Hong Kong, spelat på Roskildefestivalen och medverkat på DR:s (Danmark Radios) TV-sända gala och varit support till bland annat Iron & Wine’s Skandinavienturné. Efter efterlängtade albumet Devotion (2017) kom Some Time, Alone (2020) som släpptes mitt under brinnande pandemin varav ett av albumets singlar Killer Scene fick vara med i Netflix storserie You, följt av klubbspelningar i Skandinavien efter att restriktionerna släppte. 
Efter tre album och tusentals timmar i turnébil och studio forsätter trion och laddar inför framtiden. “Vi har sovit på så många bargolv varvat med femstjärniga hotell, fått se världen och haft så jävla roligt samtidigt. Allt för att vi en dag som 15-åringar bestämde oss för att starta band fastän vi inte kunde spela någonting. Nu har vi spelat med varandra halva våra liv, så det går inte att sluta. Vad annars skulle vi göra.” 
Det finns mycket att berätta om vad som hänt, men det finaste är nog att få berätta det genom musiken först. Ett fjärde album jobbas på i skrivande stund, och pirret för att stå på scen igen bara växer sig större och större.

Boka Artisten

My Bergman

my@jubel.se

Kommande evenemang

Se alla

Pale Honey på Spotify