Ulrik Munther

Den 10 januari släpper Ulrik Munther det första smakprovet från sitt samarbete med producenten Johan Eckeborn (Jonathan Johansson, Mares m.fl.). ”Gloom.” är resultatet av nyfunna insikter, uppbyggda av känslor, stämningar och outforskade perspektiv.

Ulrik Munther har släppt tre fullängdsalbum, samarbetat med Jonas Gardell på scenen såväl som i studion och blivit nominerad till en Guldbagge för hans insatser i filmen ”Efterskalv”. 2018 släpptes hans senaste alster, en EP vid namn ”Are You Alright”, vilken rönte stora framgångar och mynnade också ut i en turné i Sverige och Norge.

Den nya ljudbilden har vuxit fram ur en musikalisk mognad, vilket resulterat i en mer organisk och analog ljudbild. De nyfunna insikterna går också igen i det dunkel som återfinns på singeln ”Gloom.”. Dysterhet och själslig förvirring i samklang med behovet av att utforska är ledmotivet, något Ulrik själv beskriver så här:

– ”Gloom.” handlar om nedstämdhet. Om inre press och att tappa bort sig själv och vad man vill. Jag försöker ofta att se saker från många olika perspektiv. Ibland blir jag klokare men ofta hamnar jag i någon slags limbo och jag vet tillslut varken ut eller in.

Ansvarig

Jessica Belenius

jessica@jubel.se

Upcoming gigs

Ulrik Munther på Spotify