fbpx

Hälsingevind

Hälsingevind är tillbaka sommar 2024 med nytt koncept!
I år kommer den alltid så levande och härliga folkparksturnén Hälsingevind tillbaka i ny skepnad och intar Stenegård i Järvsö med målet att skapa en folkfest för hela Hälsingland. Traditionsenligt blir det konsert med Engmans Kapell och Per Persson & Nya Packet. Den tredje akten har varierat mellan åren men i sommar blir det Hälsingevindpremiärför Melodifestivalaktuella Annika Wickihalder som totalt golvar publiken med sin kraftfulla röst och fina personlighet. En fullträff på årens lineup helt enkelt! Skriv in 20 juli i kalendern och vi lovar er en sommarkväll fylld med musik, lokal mat, gemenskap och glädje
Kvällen kommer även att förgyllas av trollkarlen Jakob Ljungkvist som konferencier och mellanakt.
Om Hälsingevind
Hälsingevind startade sommaren 2018, ett initiativ taget av Engmans Kapell och Jubel. Visionen var att skapa ett koncept på temat Hälsingland, sommar och glädje. Som en uppdaterad version av Rocktåget – Bara lokalt i Hälsingland. Alltsedan den sommaren har Hälsingevind blivit ett återkommande och uppskattat inslag under sommarhalvåret i Hälsingland.
Om Engmans Kapell:
Hälsinglands egna Engmans Kapell har alltsedan starten 1995 spelat sig till en stor skara fans och frälst hela hemlandskapet Hälsingland där de alltid drar fulla hus. De har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Per Persson (Perssons Pack) och 2020 fyllde debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” 20 år, ett jubileum som firades med flertalet bejublade spelningar. 2024 gjorde de även debut i Melodifestivalen med låten “Norrland”.
Om Per Persson & Nya Packet:
Per Persson har alltsedan solodebuten 1989 blivit en vital del av Sveriges musikliv. Med ett personligt uttryck tillika välformulerade texter har han blivit en favorit för många, inte minst bland namnkunniga artister som Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och Jakob Hellman. De senaste åren har Perssons Pack utvecklats till det Nya Packet, men den musikaliska kärnan har lämnats oförändrad och texterna lika träffande som alltid.
Om Annika Wickihalder:
Med gospeln som ledstjärna har den 22 år gamla Annika Wickihalder alltid funnit sin kraft i musiken. Hennes hemort har på senare år pendlat mellan Örnsköldsvik och Söderhamn, men städers variation till trots har det själsliga rotfästet alltid utgjorts av en för musiken universell plats – scenen. Med en kraftfull, men samtidigt sårbar, röst som främsta uttryck är det i rampljuset hon känner sig hemma, och därtill hör hemma.
I maj 2023 släpptes hennes debut-EP ”Hollow”, en förevisning av vad soul och gospel i samklang med popmusik kan åstadkomma. Nu gör hon sig redo för att ta nästa steg i karriären efter sin debut i Melodifestivalen 2024, som ledde henne direkt till finalen. Bidraget hon ställer upp med är betitlat ”Light” och föddes ur året 2021, då hon medverkade i TV4:s Idol. En medverkan som förde med sig överfulla inkorgar på sociala medier, bestående av åsikter om hur man bör vara och agera, signerade Karen – internets förståsigpåare på andra sidan rutan. Med tiden växte insikten om att man ibland gör bäst i att förbise andras åsikter och istället lyssna på sig själv fram, vilket lade grunden till budskapet i ”Light”.
Om Jakob Ljungkvist:
Jakob Ljungkvist är en populär svensk trollkarl som prioriterar humor och underhållning i sina föreställningar. Med över 1000 uppträdanden i olika länder har han underhållit över 100 000 personer med sin magi, vilket ofta resulterar i skratt och häpnad.