Låt Live Leva

Låt Live Leva är ett initiativ av artistbyrån Jubel för att främja artister, musiker och live-scenen i Sverige under rådande omständigheter med covid-19. Turnéer och konserter har ställs in vilket lett till att artister och musiker mist en stor del av sin inkomst men också möjligheten att få möta sin publik. Vi valde att försöka vända oron och osäkerheten till något positivt och fortsätta ge allmänheten en möjlighet att få njuta av live-musik. Detta formade sig i Sveriges första digitala festival. Efter fyra sändningar i Stockholm där vi huserat i legendariska musikstudion Soundtrade och även på boutique hotellet Hobo (där vi implementerade världens första digitala festivalcamping till konceptet) gav vi oss ut på sommarturné från norr till söder.

Låt Live Leva sommarturné sänds via Twitch och lokala mediepartners. Under sommaren såldes även 50 biljetter till varje stopp som följd av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring social distansering. Varje konsert varar 4 h och gästas av både lokala och några av Sveriges mest folkkära artister. 

Hittills har Låt Live Leva gästats av ca 100 artister och spridit musikglädje i en rådande pandemi. Några av artisterna som gästat är bland annat Daniel Adams-Ray, Miriam Bryant, Sofia Jannok, Finess, Peg Parnevik, Molly Hammar, Sabina Ddumba & Janice, Movits, lennixx, Faal, Diskopunk och många fler.