Låt Live Leva

VAD ÄR LÅT LIVE LEVA?

Låt Live Leva var den första digitala festivalen under pandemin och startades som ett initiativ för att stötta livebranschen under en tid då restriktioner begränsade levande musik med publik. Initiativet prisades bland annat på Manifestgalan i kategorin ”Årets live” och har samlat in över 1 miljon kronor i stöd till artister och musiker under pandemin.

Låt Live Leva är en digital festival som livesändes på Twitch och kom till för att främja artister, musiker och livescenen under den rådande pandemin i Sverige. Turnéer och konserter ställdes in vilket ledde till att artister förlorade en stor del av deras inkomst samt möjligheten att möta sina fans. Vi valde att försöka vända oron och osäkerheten till något fint och positivt och ge publiken möjligheten att njuta av livemusik och artisterna en möjlighet att nå ut till sina fans. Detta blev till Sveriges första digitala festival. Hittills har vi genomfört 15 festivaler i 10 olika städer mellan 2020-2022, där de sista genomfördes i ett hybridformat med både fysisk och digital publiknärvaro.

Låt Live Leva har gästats av över 100 artister och spridit musikglädje i en rådande pandemi. Några av artisterna som gästat är bland annat Hurula, Deportees, Fricky, Sarah Klang, Gustaf & Viktor Norén, Daniel Adams-Ray, Miriam Bryant, Thomas Stenström, Sofia Jannok, Familjen, Finess, Peg Parnevik, Molly Hammar, Sabina Ddumba & Janice, Movits, lennixx, Faal, Diskopunk och många fler.