fbpx

Musikkväll på Kalfjäll

Musikkväll på kalfjäll återvänder 2024 – Daniel Adams-Ray, Ellen Krauss, Carola, och  Daniel Norgren spelar på fjälltoppen

Tanken var att det likt traditionen skulle bli tre konsertkvällar på toppen av fjället Hamra även i sommar. Men det var inte nog. På allmän begäran öppnar vi upp en fjärde och sista konsert. Det blir Daniel Adams-Ray som inleder konsertserien Musikkväll på kalfjäll 13 juli. Han följs upp av Så mycket bättre-aktuella Ellen Krauss och därefter ingen mindre än Carola som kommer låta sin kraftfulla röst eka genom fjällens tystnad. Senare under sommaren blir det även livemusik med  Daniel Norgren på fjällets topp.

Genom att ta sittliften upp till fjälltoppen får besökarna en unik konsertscen där artisterna framför sin musik på det naturreservat skyddade kalfjället med den vackra dalgången som fond. Intresset för att se livemusik på en av Sveriges vackraste konsertscener har varit stort och det finns bara ett fåtal sittliftsbiljetter, till konserterna som släppts tidigare, kvar. Därför öppnade arrangören Jubel i slutet av februari upp möjligheten att köpa vandringsbiljetter för att på så vis ge fler möjligheten att ta del av konserterna. Men det visade sig inte vara nog och nu blir det alltså en fjärde och sista konsert med Daniel Adams.Ray.

BILJETTER HITTAR NI HÄR

Musikkväll på kalfjäll har sedan premiären 2021 blivit en klassiker på den svenska turnékartan. Artister som Mauro Scocco, bröderna Norén, Melissa Horn, Albin Lee Meldau, Timbuktu, Cornelia Jakobs och Weeping Willows har alla besökt kalfjället i Tänndalen. Som är en av Sveriges absolut finaste och magiska sommarscener. En scen som till backdrop har såväl fjällmassiv som fjällsjöar i blickfånget. Sommaren 2024 är det alltså dags för Daniel Adams-Ray, Ellen Krauss, Carola och Daniel Norgren att besöka fjällets topp.

– Vi är otroligt glada över att tillsammans med Tänndalen ha etablerat Sveriges första fjälltoppsscen. Vi har spelat i solsken, spöregn och storm men det spelar ingen roll. Upplevelsen blir lika storslagen oavsett. Efter tre år av succéer och lyriska besökare och artister ser vi fram emot att spänna bågen ytterligare sommaren 2024, hälsar Erik Ohlsson VD på Jubel och initiativtagare till konsertscenen.

13 juli – Daniel Adams-Ray

20 juli – Ellen Krauss

27 juli – Carola

3 aug – Daniel Norgren

Om Musikkväll på kalfjäll

På fjället Hamra i Tänndalen har en unik konsertscen skapats. Där olika artister tonsätter varsin kväll i den oslagbara naturen. Entrén går via sittliften Hamra komfort upp till toppen, där det utöver scenområde finns både bar och restaurang – där mat och dryck med lokal anknytning serveras. Sedan starten 2021 har över 15 000 besökare upplevt detta musikäventyr.