fbpx

Musikkväll på Kalfjäll

Musikkväll på kalfjäll återvänder 2024 – Daniel Norgren, Ellen Krauss och Carola spelar på fjälltoppen

Lördag 20 juli 2024 innebär starten för den nya sommarsäsongen av Musikkväll på kalfjäll i Tänndalen. Den här gången blir det Så mycket bättre-aktuella Ellen Krauss som står för premiärkonserten för att följas upp av ingen mindre än Carola som kommer låta sin kraftfulla röst eka genom fjällens tystnad. Senare under sommaren blir det även livemusik med ingen mindre än Daniel Norgren på fjällets topp. Genom att ta sittliften upp får besökarna en unik konsertscen där artisterna framför sin musik på det naturreservat skyddade kalfjället med den vackra dalgången som fond. 

BILJETTER HITTAR NI HÄR

Musikkväll på kalfjäll har sedan premiären 2021 blivit en klassiker på den svenska turnékartan. Artister som Mauro Scocco, bröderna Norén, Melissa Horn, Albin Lee Meldau, Timbuktu, Cornelia Jakobs och Weeping Willows har alla besökt kalfjället i Tänndalen. Som är en av Sveriges absolut finaste och magiska sommarscener. En scen som till backdrop har såväl fjällmassiv som fjällsjöar i blickfånget. Sommaren 2024 är det alltså dags för Ellen Krauss, Carola och Daniel Norgren att besöka fjällets topp.

– Vi är otroligt glada över att tillsammans med Tänndalen ha etablerat Sveriges första fjälltoppsscen. Vi har spelat i solsken, spöregn och storm men det spelar ingen roll. Upplevelsen blir lika storslagen oavsett. Efter tre år av succéer och lyriska besökare och artister ser vi fram emot att spänna bågen ytterligare sommaren 2024, hälsar Erik Ohlsson VD på Jubel och initiativtagare till konsertscenen.

20 juli – Ellen Krauss

27 juli – Carola

3 aug – Daniel Norgren

Om Musikvväll på kalfjäll

På fjället Hamra i Tänndalen har en unik konsertscen skapats. Där olika artister tonsätter varsin kväll i den oslagbara naturen. Entrén går via sittliften Hamra komfort upp till toppen, där det utöver scenområde finns både bar och restaurang – där mat och dryck med lokal anknytning serveras. Sedan starten 2021 har över 15 000 besökare upplevt detta musikäventyr.