Woodland

Jubel x Woodland

Erik fick idén till Republic of Woodland för ett par år sedan då han var på en föreläsning om mindfulness. Det som fastnade hos honom var att en av orsakerna bakom stress och dåligheter är att vi skapat ett samhälle där vi har så många val och kan göra exakt vad som helst exakt när som helst hur som helst. Som festivalälskare ville han överföra detta till ett nytt evenemang. En fristad där man kommer som man är och får allt serverat. Ett SVT1 innan man startade SVT2.

Efter att ha varit en idé i över två år och många långa och intensiva samtal och diskussioner mellan framförallt Erik, Annie och Sveriges bästa bartender (och vår gode vän) Hampus Thunholm, kom en pandemi som ställde in det mesta i allas våra scheman.
Helt plötsligt fanns tiden för det där drömprojektet som vi bara pysslat med när tid fanns över. Vi hittade efter veckor av efterforskningar den ultimata platsen för detta i djupaste skärgården. Planeringen gick blixtrande snabbt och i juli 2020 öppnade vi äntligen gränserna. Inte bara  till ett nytt land utan det enda land som man under perioden fick resa till. 

Vad är det här undrar många?
Vi kallar det Republiken Woodland! En autonom kulturfristad som definieras av himmelsk mat, dryck och sinnliga musikupplevelser. Plats och position är och förblir okänd tills du fysiskt tagit plats i det förlovade landet.

Republiken styrs med fast hand av den handplockade regeringen vars fyra ministrar skräddarsyr varje dygns helhetsupplevelse. Regeringens högsta prioritet är att utmana och behaga befolkningens alla sinnen.

Under juli 2020 lades gästernas upplevelse i händerna på:
Matminister Sayan Isaksson som närmast kommer från Isaan’ på Berns och har under sin karriär bland annat drivit restaurangerna Esperanto (belönad med en stjärna i Guide Michelin), Imoto och Råkultur. Dessutom har han belönats med flertalet Gulddrakar, tävlat i Sveriges kocklandslag och stått bakom Nobelmiddagen två gånger om.

Dryckesminister Hampus Thunholm – utsedd till årets bartender på Bartender’s Choice Awards och har varit ansvarig för baren på Lucy’s Flowershop i Stockholm och Fävikens bar i Åre, för att nämna några.

Musikministrar och bröderna Gustaf och Viktor Norén, kända från både Mando Diao och Sugarplum Fairy. tonsatte det dygn som spenderas på Woodland.

Tillsammans blev ministrarna en förstärkare till en magiskt naturupplevelse där natur, musik, mat och dryck i symbios skapade en så stark sinnesstämning att den brände sig fast, skakade om och lever sig kvar. Vi längtar till att öppna landets gränser igen. 

President
Republic of Woodland
Annie Mellström