fbpx

Sommarscen på Ystegårn

Sommarscenen på tisdagar på Ystergårn utanför Hudiksvall har vid detta laget blivit en tradition och i sommar är det återigen dags för sommarkvällar fyllda god mat, underbar miljö och fantastisk musik! Denna sommar har vi en hejdundrande line-up med Ellen Krauss, Timbuktu & The Rakiem Walker Project, Viktor Norén och Sarah Klang än så länge. 

Timbuktu inleder sommaren och gör det på ett så okristligt sätt som att köra på en MÅNDAG! Möjligheten dök upp att boka Timbuktu med The Rakiem Walker Project, ett sjumannaband från Harlem och då fick traditionen ge vika. 

Ellen Krauss är kanske Sveriges hetaste nykomling. Just nu gör hon succé i TV4s Så Mycket Bättre och tolkningen av Black Jacks (Lasse Holm) “Inget stoppar oss nu” har legat i toppen av Spotify-topplistan hela hösten och ligger just nu etta på Svensktoppen. Till vår allas glädje kommer Ellen att göra två konserter på Ystegårn i sommar. Se till att haffa en biljett till måndagen 22/7 snabbt då biljetterna till konserten till 23/7 sålde slut i ett nafs.

Viktor Norén spelade även förra sommaren. Då var det slutsålt och han uttryckte själv en önskan om att komma tillbaka till Sveriges finaste spelställe. Under hösten har han åter stått på Göta Lejons scen med musikalen Hair och i vår ger de sig ut på en landsomspännande arenaturné med musikalen. Igår avslutade han en konsertserie om sex julkonserter med brodern Gustaf på Filadelfia i Stockholm där de spelat för totalt 9000 besökare och i sommar har han förutom en egen sommarturné huvudrollen i musikalen We Will Rock You som spelas på Dalhalla. 

Och håll i hatten för den 6/8 kommer sångfågeln Sarah Klang att förgylla hela Ystegårn med sin sång och förtrollande aura. Hon har sedan debuten samlat på sig två Grammis-vinster, otaliga nomineringar och översvallande hyllningar och har sjungit sig in i hela svenska folkets hjärtan.

Med andra ord kan detta inte bli mer än en succé. Boka era biljetter redan idag och låt er förtrollas av dessa artister i sommar!

Vi är otroligt stolta över dessa bokningar. Timbuktu har gjort den kanske bästa spelningen i HudikKalasets historia och av en slump såg jag samma år som han spelade på festivalen första gången The Rakiem Walker Project på Red Rooster i Harlem, New York, vilket är en av de bästa musikupplevelserna jag haft. Det känns både otroligt och overkligt att vi möts igen på Ystegårn i sommar! Ellen visste vi från första tonen i Så Mycket Bättre att hon var årets topp 1 till Ystegårn och Viktor hade förra sommarens mest hyllade (och slutsålda) spelning här. Efter en tuff höst hos vännerna på Ystegårn är vi extra glada att fylla decembermörkret med en strimma hopp och glädje när vi redan nu presenterar sommarens artister, kommenterar Erik Ohlsson, ansvarig bokare på arrangerande Jubel. 

Ystegårn Café & Bistro, hälsingegården belägen ett par mil utanför Hudiksvall, har sedan 2018 fått agera scen för levande musik under sommarhalvåret, vilket har gjort hälsingegården till en självklar musikplats på sveriges musikkarta. Ystegårn har under åren haft besök av artister så som Markus Krunegård, Moonica Mac, David Ritschard, Tomas Andersson Wij och Louise Hoffsten. På Ystegårn tar man del av konserter i Hälsinglands hjärta och på plats finns en restaurang med lokala delikatesser och tillhörande dryck. Denna plats förmedlar värme, gemenskap och musikglädje!

BILJETTERNA HITTAR NI HÄR 

Sommarens schema (fler akter tillkommer):

8 juli – Timbuktu & The Rakiem Walker Project

22 juli – Ellen Krauss

23 juli – Ellen Krauss – SLUTSÅLT

30 juli – Viktor Norén

6 augusti – Sarah Klang