fbpx

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Sofia har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos – som hon under de senaste åren varit ute på turnén Stjärnenätter med. Det som även har blivit en kär tradition på de svenska julkonsertscenerna.

VÅRTURNÉ 2024

Sofia Karlsson & Musica Vitae

Under våren 2024 spelar Sofia en exklusiv turné med 16 stopp tillsammans med stråkorkestern Musica Vitae nyligen mottagare av ”Växjö Kommuns hedersbelöning av särskilda skäl.”! Det blir sånger från hela Sofias karriär. Varmt välkomna.

JUBILEUMSKONSERTER 2024

Under 2023 höll Sofia Karlsson jubileumskonserter där hon framförde albumet “Svarta ballader” runt om i landet, vilket hon fortsätter med under 2024. Ett jubileum som Sofia själv beskriver så här ”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.” 

För närvarande har två datum offentliggjorts, med fler tillägg att vänta.

Boka Artisten

Vincent Bell

vincent@jubel.se

Kommande evenemang

Se alla

Sofia Karlsson på Spotify