fbpx

En kväll för LeMarc

En kväll för LeMarc på Tele2 Arena, 10/1 2024 

Vi började året 2024 med att få äran att göra vårt största gig någonsin på Jubel. Ett slutsålt Tele2 Arena med 16 000 i publiken och några av Sveriges största artister på scen, alla där för en och samma anledning- att hylla Peter LeMarc! Vi är så glada och stolta över att få varit en del av denna fantastiska kväll och extra tack till Tomas Andersson Wij som är grundare till denna idé. Tack till alla artister Moonica Mac, Thomas Stenström, Oskar Linnros, Tomas Andersson Wij, Iiris Viljanen, Mauro Scocco, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Ana Diaz, Plura och Peter Jöback som tolkade låtarna på era magiska sätt. Tack till alla besökare som förgyllde kvällen mer er energi. Ett stort tack till Peter LeMarc för all text och musik.❤️

 

Om”En kväll för Peter LeMarc”

I samband med Peter LeMarcs 65-årsdag i oktober släpptes biljetterna till en hyllningskväll i hans ära på Cirkus. Vänner, kollegor och ny generation popstjärnor ville på det här sättet tacka LeMarc för musiken och inspirationen. Biljetterna tog slut på 1 minut och 20 sekunder och över 6000 personer stod i kö för att köpa biljett, vilket innebar ett nytt rekord för Cirkus. Så på allmän begäran och för att möta det stora intresset flyttades konserten till Tele2 Arena.

Den 10 januari 2024 står artisterna Moonica Mac, Thomas Stenström, Oskar Linnros, Tomas Andersson Wij, Iiris Viljanen, Mauro Scocco, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Ana Diaz Plura och Peter Jöback på scen för att fira Peter LeMarc.

– Jag visste att LeMarc fortfarande är en stor, älskad artist men hade aldrig kunnat föreställa mig det här trycket. Folk har hört av sig non-stop från hela landet sen biljetterna sålde slut. Känns väldigt fint att vi förmodligen kommer kunna ta emot alla nu, säger Tomas Andersson Wij, som är initiativtagare till konserten. 

Under 80- och 90-talen var Peter LeMarc en av Sveriges största och mest älskade artister. Han hördes ständigt på radio, sålde platina-upplagor av sina skivor, gjorde hyllade turnéer och var en ofta anlitad låtskrivare till andra artister. 2014 gav han en avskedskonsert på Skeppsholmen i Stockholm och har sedan dess dragit sig tillbaka. 2023 drabbades han av en stroke. 

Även om Peter LeMarcs folkliga förankring är väldokumenterad har hans betydelse för en ny generation artister och låtskrivare aldrig riktigt uppmärksammats. Men på Peters 65-årsdag kom en present från hans vänner och arvtagare. En hyllningskonsert på Tele2 Arena den 10 januari 2024.

Artisterna på scen kommer att backas upp av ett sexmannaband under ledning av Stefan Olsson.