En kväll för LeMarc

En kväll för LeMarc flyttar till Tele2 Arena

I samband med Peter LeMarcs 65-årsdag i oktober släpptes biljetterna till en hyllningskväll i hans ära på Cirkus. Vänner, kollegor och ny generation popstjärnor ville på det här sättet tacka LeMarc för musiken och inspirationen. Biljetterna tog slut på 1 minut och 20 sekunder och över 6000 personer stod i kö för att köpa biljett, vilket innebar ett nytt rekord för Cirkus. Så på allmän begäran och för att möta det stora intresset flyttas nu konserten till Tele2 Arena. I arenarummet kommer det skapas en intim konsertscen med sittplatser för 13 000 besökare. 

Den 10 januari 2024 står artisterna Moonica Mac, Thomas Stenström, Oskar Linnros, Tomas Andersson Wij, Iiris Viljanen, Mauro Scocco, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson och Ana Diaz på scen för att fira Peter LeMarc. Nu står det även klart att de får sällskap av Plura och Peter Jöback.

Biljetterna som släpptes 17 november tog slut på bara 10h så nu på fredag 1 december släpps 2200 extrabiljetter.
⌁ Dörrar öppnar: 18.00
⌁ Evenemanget startar: 19.30
⌁ Konserten är cirka 2h lång (ingen paus)
⌁ Åldersgräns: 13 år

– Jag visste att LeMarc fortfarande är en stor, älskad artist men hade aldrig kunnat föreställa mig det här trycket. Folk har hört av sig non-stop från hela landet sen biljetterna sålde slut. Känns väldigt fint att vi förmodligen kommer kunna ta emot alla nu, säger Tomas Andersson Wij, som är initiativtagare till konserten. 

Under 80- och 90-talen var Peter LeMarc en av Sveriges största och mest älskade artister. Han hördes ständigt på radio, sålde platina-upplagor av sina skivor, gjorde hyllade turnéer och var en ofta anlitad låtskrivare till andra artister. 2014 gav han en avskedskonsert på Skeppsholmen i Stockholm och har sedan dess dragit sig tillbaka. 2023 drabbades han av en stroke. 

Även om Peter LeMarcs folkliga förankring är väldokumenterad har hans betydelse för en ny generation artister och låtskrivare aldrig riktigt uppmärksammats. Men på Peters 65-årsdag kom en present från hans vänner och arvtagare. En hyllningskonsert på Tele2 Arena den 10 januari 2024.

Artisterna på scen kommer att backas upp av ett sexmannaband under ledning av Stefan Olsson. Biljetterna till En kväll för LeMarc släpps på fredag 17 november kl 10.00 via axs.com